שופיפיי או מג'נטו – המדריך המלא
מי שבוחר להקים חנות אונליין חדשה, בין אם כמקור פרנסה עיקרי ובין אם כהכנסה צדדית, חייב לוודא שהוא בוחר בפלטפורמה הטובה ביותר, אחרת ההכנסות יהפכו להוצאות מיותרות. יש כמה פלטפורמות מובילות בשוק ואין ספק ששופיפיי ומג׳נטו הן אולי הבולטות ביותר. אם גם אתם מתלבטים בין השתיים, סיכמנו בשבילכם את כל מה שצריך לדעת על כל אחת מהן – היתרונות והחסרונות שלהם ומי לוקחת בכל קטגוריה.
בתרגום לעברית: מה זה מג'נטו?
אז את שופיפיי כמעט כולם מכירים, אבל מהי בכלל פלטפורמת מג׳נטו? מג׳נטו היא מערכת שהוקמה על ידי חברה ישראלית בשנת 2007 והיא פלטפורמה יציבה ומקצועית שהוקמה למטרות מסחר אלקטרוני. היא מציעה מגוון של מודולים אטרקטיביים, קטלוג מוצרים נוח וידידותי, מגוון אפשרויות השוואה בין מוצרים ועוד לא מעט פיצ׳רים מעניינים נוספים. נוסף לכך היא מתממשקת עם מערכות ERP ומאפשרת לנהל אלפי מוצרים בקלות בכל רגע נתון. מג׳נטו הגיעה לשיאה כשנרכשה על ידי מותג העל Ebay שהוא אחד מאתרי הסחר החשובים ביותר בשוק.
שופיפיי VS מג'נטו
אם ככה, מה עדיף? הגלובליות והבולטות של שופיפיי בתחום או דווקא הכלים שמציעה פלטפורמת מג׳נטו? ובכן, לפני שעונים על השאלה הזאת, חשוב להתייחס לכמה פרמטרים – קלות השימוש בפלטפורמה, רמת האבטחה וכלי האבטחה שהיא מציעה, מדרגיות, היכולת לשלב אתרים נוספים וכלים אחרים וכמובן מודל התשלום. רגע לפני שנגע ביתרונות ובחסרונות של כל אחת מהפלטפורמות, בואו נרחיב בכמה מילים על כל אחד מהדברים האלו.
הפרמטרים החשובים בבחירת פלטפורמה
כשאתם בוחרים פלטפורמה לבניית חנות אונליין, הינה כמה פרמטרים שכדאי להביא בחשבון:
- קלות השימוש: ראשית, בדקו עד כמה הפלטפורמה ידידות למשתמש, אם אפשר להתאים אותה אישית ולסנכרן עם היעדים העסקיים שלכם.
- אבטחה: חשוב מאוד לבחור בפלטפורמה אמינה בלבד המציעה פתרונות תשלום ואבטחה מתקדמים. חיוני לשמירה על נאמנות הלקוחות והמוניטין.
- מדרגיות היא קריטית: בחרו פלטפורמה המיועדת לצמיחה ושתאפשר לכם להתאים את האתר לשינויים שקורים בעסק. עיצוב רספונסיבי מבטיח חווית קנייה חלקה במכשירים שונים ויעזור לנו להגדיל ולבסס את קהל היעד שלנו.
- אינטגרציה: חפשו את הכלים שיאפשרו לכם ממשק וחיבור עם אפליקציות צד שלישי כמו תוכנות CRM, כלים לקידום ברשתות ובגוגל וכו׳.
- מודל תשלום: בדקו היטב את מבנה העלויות באופן מקיף כולל עמלות התקנה, עלויות מנוי ודמי עסקה ותשלומים נוספים וודאו שהם תואמים את התקציב שלכם.
שופיפיי – יתרונות
- קהילת משתמשים ענקית שעוזרת בפורום ייעודי.
- שירות כולל של יצירת דומיין ואחסון.
- מערכת מאובטחת ברמה הגבוהה ביותר.
- התאמה מושלמת לחנויות מובייל כולל יצירת אפליקציות ייעודיות תואמות חנות מקבילה.
- תמיכה טכנית נוחה במגוון ערוצים – מייל, צ׳אט וטלפון 24/7.
- מגוון אפשרויות התאמה ועיצוב, טמפלטים מוכנים, כלים חכמים ותוספים.
- תוסף המאפשר להקים אפליקציה ייעודית לכל חנות שופיפיי.
- צוותי פיתוח מובילים בארץ ובעולם שיודעים לבנות ללקוחות שלהם אתרים מותאמים אישית ברמה גבוהה.
- אלפי מותגי על ברחבי העולם כמו נטפליקס והחנויות של בנות משפחת קרדשיאן.
- אפשרות לסליקה חיצונית ובחירה בכל שירות תשלום בישראל.
שופיפיי – חסרונות
- תשלום חודשי עבור השירות כולל האחסון.
- קוד סגור ולא ניתן להעביר למקום אחר.
מג'נטו – יתרונות
- מערכת קוד פתוח, ניתן לבצע אין-סוף התאמות אישיות.
- אלפי תוספים והרחבות שאפשר ליישם באתר, חלקם חינם ואחרים בתשלום.
- תבניות התאמה למובייל.
- אפשרות לניהול כמות גדולה יחסית של מוצרים ולקוחות.
- קהילה גדולה ומבוססת של מדריכים ואנשי מקצוע.
מג׳נטו - חסרונות
- מצריכה תחזוקה גבוהה על ידי מומחים המכירים את המערכת ואת אופן הפיתוח בה, על כן היא יקרה יותר לאחזקה.
- גרסת הפרימיום שלה אינה זולה כלל ועולה לא פחות מ-18,000 דולר בשנה.
- ניהול הדומיין ואחסון האתר הם חיצוניים, מה שאומר שצריך לחפש ספק באופן עצמאי.
- מערכת הרבה יותר מורכבת ופחות ידידותית לתפעול שוטף בהשוואה לאחרות.
- המערכת חייבת להיות תמיד מעודכנת לגרסה האחרונה.
שופיפיי או מג'נטו: מי מאובטח יותר?
שופיפיי היא בלי ספק אחת הפלטפורמות המאובטחות ביותר בזמנים שלנו. בכל רגע נתון ובכל דרגת שימוש, המשתמשים נהנים מהגנה מקיפה בדגש בהגנה בביצוע עסקאות ומידע רגיש של הלקוחות. באשר למג׳נטו, זוהי בהחלט פלטפורמה מאובטחת ואחרי הכול מדובר באחריות של ענקית הקניות איביי. עם זאת, חשוב לזכור כי בכל מערכת קוד פתוח, נושא האבטחה הוא מעט רגיש יותר. השינויים הקלים שאפשר לבצע יכולים להיות בעיתיים בידיים לא נכונות ולכן הכף נוטה כאן לכיוון שופיפיי בהחלט.
מי יותר דינמי ונגיש להתאמה בעיצוב אישי?
כאמור, במג׳נטו יש הרבה מאוד כלים ואפשרויות שונות לעיצוב, אבל הבעיה היא שכדי ליישם את כל הדברים האלו חייבים ידע טכני מתאים לצד היכרות מוקדמת עם המערכת. לעומת זאת, בשופיפיי מדובר במערכת אינטואיטיבית למדי שבגדול כל אחד יכול להשתמש בה גם ללא ידע מקדים. יש כאלה הבוחרים להקים חנות בעצמם ואחרים נעזרים באנשי מקצועי שיכולים לשדרג את ההתאמה והעיצוב או להכין את האתר ככה שהלקוח יכול לנהל אותו בעצמו ולערוך בקלות שינויים ושדרוגים מתי שרק צריך. גם כאן הכף נוטה בהחלט לכיוון של שופיפיי שהיא הרבה יותר מזמינה וידידותית למשתמש.
המכירתי ביותר
אפשר לומר בהחלט ששתי הפלטפורמות האלה מתוכננות ומיועדות למכור מוצרים אונליין. מצד אחד, כלים של שופיפיי כמו הסופר כלי המאפשר למכור גם ברשתות חברתיות ובאמאזון, אופציה למכירת מוצרים דיגיטליים, שיתוף פעולה עם חברות משלוחים גדולות בכל העולם ועוד. מצד שני – פיצ׳רים ייחודיים במג׳נטו כמו שיחזור של עגלה שננטשה במהלך הקניות, כלים מיוחדים להנחות ומבצעים וכו׳. כאן התחרות היא די קשה ואפשר לומר שהצדדים מסיימים פחות או יותר בתיקו.
הרחבות, אינטגרציות ותוספים
גם בשופיפיי וגם במג׳נטו תוכלו לבחור מתוך אלפי תוספים, להוסיף מגוון אינטגרציות, להשתמש בטמפלטים ולערוך חנות אונליין שהיא מקצועית ונגישה. עם זאת, כמו שכבר אמרנו קודם לכן, מי שירצה לעשות את זה במג׳נטו יהיה חייב ידע מקצועי מתאים וגישה למערכת. משום שזהו ידע טכני יחסית מורכב, הרבה בעלי עסקים צריכים לשלם למפתחים ולמעצבים על בסיס קבוע וזה משהו שצריך להביא בחשבון. בשופיפיי הממשק הוא הרבה יותר אינטואיטיבי וידידותי למשתמש. הרבה פעמים בעלי עסקים משלמים לחברות שייבנו בשבילם אתר שופיפיי ולאחר מכן מתחזקים אותו בעצמם בלי הרבה מאמץ.
הבחירה שלנו: שופיפיי
אז אפשר לראות שלשתי הפלטפורמות יש יתרונות וחסרונות משלהן ושבסך הכול מדובר באפשרויות מאוד פופולריות ומתקדמות. ואם חייבים לבחור את זאת המומלצת, אנחנו בוחרים בלי הרבה התלבטות בשופיפיי. האבטחה המתקדמת והאיכותית המבטיחה שקט נפשי לכם וללקוחות לכל אורך חיי העסק, הדינמיות של המערכת וקלות השימוש – כל אחד יכול לנהל בקלות את החנויות, כלי מכירה מתקדמים המבטיחים מחזור עסקאות גדול, אין-ספור תוספים והרחבות לשדרוג חווית המשתמש – בקיצור, כל מה שצריך בשביל חנות אונליין שבאמת מוכרת. רוצים לדעת עוד על בניית חנות אונליין ולראות את החנות הדיגיטלית שלכם קורמת עור וגידים? צרו קשר וקבלו את כל המידע שאתם צריכים.