אפיון אפליקציות

אפיון אפליקציה הוא השלב הראשוני, היסודי והחשוב ביותר בתהליך השלם של תכנון אפליקציה. זהו בעצם מסמך שהמטרה שלו היא לסייע למתכננים ולבונים של האפליקציה להגדיר אותה ולהציג בקצרה (לעצמם וללקוח כאחד) את האפליקציה – כיצד היא תיראה, איך תתפקד ובעיקר איך היא תתאים להגדרות וליעדים שמציבים לה. אם אתם מעוניינים באפליקציה לחנות אונליין, ממשק ללקוחות, משחק אונליין בנייד, אם אתם מעוניינים להקים אפליקציה מכל סוג שהוא ותהיה הסיבה אשר תהיה, אתם לא יכולים לוותר על שלב האפיון שהוא החשוב והבסיסי מכולם. בואו נבין מהי החשיבות של אפיון אפליקציות, מהם השלבים בתהליך, מה היתרונות של דבר הזה, איך נראה מסמך אפיון אפליקציות ועוד. בואו נצא לדרך. 


מהי חשיבות אפיון אפליקציה?

כשרוצים לבנות בית, אי אפשר להתחיל מהגג ומהקירות, כדי לבנות בית חזק ויציב צריך להתחיל מהיסודות. אותו הדבר בדיוק כשבונים ומקימים אפליקציות המצריכות תשתית חזקה וברורה המגדירה למי היא פונה, אילו מאפיינים היא צריכה לכלול, מהי חוויית המשתמש ואופי השימוש בה ועוד. אפיון אפליקציה הוא בדיוק זה, הבסיס שעליו אנחנו בונים את האפליקציה כולה. בניית אפליקציה בלי אפיון מסודר לא תאפשר לנו להתמקד ולהבין בדיוק למה אנחנו שואפים, תביא לרוב לתוצאה לא מהודקת, להרבה קצוות פתוחים ובלי התחשבות בחוויית המשתמש הסופית. אפשר לומר שהאפיון הוא חלק חשוב מאוד, אם לא החשוב ביותר, והוא זה שיבטיח אפליקציה טובה שבאמת משרתת את המטרות לשמן קמה. 


מהם השלבים לאפיון אפליקציה?

באופן כללי ביותר, אפיון אפליקציה מחולק לשלבים האלה:

  • הגדרת קהל היעד: השלב הבסיסי והחשוב ביותר הוא הגדרה למי בכלל האפליקציה מיועדת. האם אנחנו מייעדים אותה לצעירים או למבוגרים? האם קהל היעד המרכזי הוא נשים או גברים? האם אנחנו מעוניינים למשוך אליה משתמשים בתשלום או שהיא מיועדת לקהל המחפש שירותים בחינם. 
  • חקר שוק: לאחר שמבינים בדיוק מהו קהל היעד, יש לחקור לעומק אפליקציות מתחרות ומשיקות וללמוד מהן לטוב ולרע, כדי להבין איזה יתרון תחרותי נוכל להציע ללקוחות שלנו. 
  • הגדרת יעדים: האפליקציה היא לא דבר שעושים על הדרך, אלא השקעה עסקית ברת קיימא. כלומר, צריך שיהיה לנו ברור מה בדיוק אנחנו רוצים להשיג ממנה בתוך אפשרות למדוד את זה.
  • הגדרת האפליקציה: זהו חלק החשוב של התהליך שבו יוצרים סקיצות ודוגמאות של חלונות האפליקציה ומגדירים במדויק את פעולות הפיתוח הנדרשות לשם כך. רצוי לאפיין בתרשים תנועה של עץ המראה במדויק את התהליכים המתרחשים בכל לחיצה ולשונית. האפיון מגדיר גם את קו העיצוב הבסיסי שעל פיו נייצר את החלק הוויזואלי של האפליקציה. 
  • הגדרת תקציב: עכשיו, כשאנחנו מבינים בדיוק מה אנחנו שואפים לייצר, עלינו לחשב את העלות כדי שדעת שהאפליקציה תהיה גם רווחית. הגדרת התקציב היא חיונית ותאפשר לנו להבין שאנחנו לא חורגים מההוצאה שאנו יכולים ורוצים לעמוד בה. 

כיצד מבצעים אפיון אפליקציה?

אפיון אפליקציה מלא ומקצועי מבצעים באמצעות מעבר על השלבים הנ״ל. יש לעשות זאת בצורה של פירמידה ולבצע את השלבים על פי הסדר הזה, כאשר כל שלב המתווסף הוא בעצם כמו האבן הבאה של הבניין. חשוב מאוד לעבור על כל אחד מהשלבים בנפרד ולא לוותר על אף חלק. יש לבחון היטב את ההיתכנות הטכנולוגית של האפליקציה כבר בשלב של הגדרת היעדים, שבו נתחיל לגבש תמונה ברורה יותר של איך האפליקציה שלנו אמורה להיראות. בהרבה מקרים מגלים כי יש הגבלות טכנולוגיות רבות מדי ואי אפשר לעצב את האפליקציה כפי שהיינו רוצים ויש לחזור לאחור ולבצע התאמות נדרשות. אם אתם לא עוסקים בתחום ואין לכם הידע הטכני הנדרש ליצירת אפיון אפליקציה, הדבר החכם והנכון ביותר הוא להיעזר בחברה חיצונית מנוסה המתמחה בבניית אפליקציות. בהמשך נרחיב עוד על השירות של חברת WeDev ועל היתרונות של בניית אפליקציות ואפיון מסודר ומקיף דרכנו. 


מה כולל מסמך איפיון אפליקציה?

מסמכי אפיון אפליקציות הם בעצם שילוב בין סקיצות ויזואליות של האפליקציה לבין טקסטים והסברים נלווים שצריכים לגעת בכמה נקודות עיקריות. המסמך צריך לספר את הסיפור שמאחורי האפליקציה, להסביר את הקונספט שלה בפשטות, להתייחס לקהל היעד ולפרט את המטרות שלה. הוא צריך להכיל נוסף לאלה סקיצה מקצועית של ההיבט הוויזואלי של האפליקציה דרך תרשים זרימה המראה מה בדיוק רואים בכל חלק בה. לכל זה מתלווה כאמור טקסט שישמש חוברת הוראות למתכנתים בפועל הכולל הנחיות ודרישות, הסבר על כל הפקדים במסך וכל מידע חיוני שהוא. 


מהם היתרונות של אפיין אפליקציה?

  • מסמך הבנות וחוזה: את האפיון מכינים אנשי המקצוע שבונים את האפליקציה, ובשביל הלקוח זהו בעצם כמו מסמך של זכרון דברים או הזמנת עבודה. כלומר, האפיון אומר בדיוק למה מתחייבת החברה שבונה את האפליקציה ומה הולך להיות בה בסופו של דבר בפועל. כך אפשר לתכנן תקציב בצורה חכמה, להבין מה נדרש ומה פחות וכן הלאה. 
  • כלי לקבלת החלטות: האפיון מאפשר לנו לקבל החלטות חשובות. במה כדאי להשקיע? האם כדאי להתפשר כדי לחסוך זמן ולעלות את האפליקציה לאוויר מהר ואם כן מה? מה נחשב בגדר חובה באפליקציה ועל מה אסור לוותר וכן הלאה. 
  • הוראות למפתחים: על אפליקציות עובדים לרוב כמה וכמה אנשי מקצוע – מתכנתים, מעצבים גרפיים, לפעמים קופירייטרים וכן הלאה. האפיון הוא בעצם חוברת ההוראות שלהם. 
  • כלי כלכלי: האפיון מאפשר לנו לשרטט בצורה מדויקת למדי את עלות הפיתוח של האפליקציה. כמובן שעשויות להיות סטיות לכאן או לכן, אבל אם עושים את זה כמו שצריך, זה לרוב משקף את המציאות בצורה טובה. 
  • תוצר מצוין להצגה: האפיון הוא תוצר מצוין להצגה, בין אם נרצה להציג אותו למשקיעים, לשותפים, לעובדים בחברה או לכל אחד אחר. 
  • חיסכון כספי: תכנון מושכל וקפדני כפי שנעשה באפיון חוסך בסופו של דבר הוצאות בלתי מתוכננות ומיותרות. 

מה כדאי לשים לב לאחר האפיון?

לאחר האפיון חשוב מאוד לעבור על המסמך לעומקו ולתת לאנשי מקצוע נוספים לעבור עליו. אם נשים לב לכשלים המצריכים התייחסות עוד לפני שלב הבנייה עצמו, נוכל לחסוך לא מעט כסף וזמן במקרים רבים. חשוב לעבור על כל שלב ולשים לב לפרטים הקטנים. חברות מקצועיות מקפידות לעבור עם הלקוח כמה וכמה פעמים ובדרך כלל מגישות יותר מסקיצה אחת. 


מה כדאי להכין למסמך זה?

לפני שמתחילים להכין מסמך אפיון, מומלץ בחום להכין כל מידע מוקדם שיש על העסק או הגוף שעומד מאחוריה, מה המטרות שלו באופן כללי ומהן המטרות של האפליקציה. מידע כמו תהליכי מיתוג, מטרות ויעדים של הארגון הם חיוניים בהחלט ויחסכו זמן יקר בתהליך. אם אין את המידע הזה, זה הזמן לגשת לעבודה. 


לסיכום

אפיון אפליקציות הוא חלק חשוב ומהותי ביותר בתהליך של בניית אפליקציות. אנחנו כאן בחברת WeDev מציעים שירות מקצועי ומקיף הכולל אפיון מפורט ומדויק בליווי צמוד של כל לקוח. אם גם אתם נמצאים לקראת בניית אפליקציה ורוצים לעשות את זה על הצד הטוב ביותר, אנחנו מזמינים אתכם ליצור קשר עם המומחים שלנו ולקבל את הייעוץ המקצועי והשלם לקראת התהליך. 

מקצועיות

אנחנו צוות שמנוהל ומונחה ע״י יוצאי יחידות טכנולוגיות שעומד בסטנדרט גבוהה אצל ארגונים כמו - משטרת ישראל, מכבי שירותי בריאות, משרד החינוך, משרד התחבורה, צבא הגנה לישראל ועוד.

שקיפות

פיתחנו כלי טכנולוגי שמאפשר ללקוחותינו לקבל סטטוס live על כל המשימות שלהם שבגאנט, להעלות משימות חדשות, לראות את החשבונית שלהם בלייב בכל רגע נתון ועוד.

שירות

חווית שירות עם סטנדרט שלא קיים בישראל, מנהל פרויקט צמוד, זמינות והכוונה.

שותפים רשמיים של Shopify

Use this section to explain a set of product features, to link to a series of pages, or to answer common questions about your products.

מה השלבים בבניית אתרים?

1. אפיון

אפיון וניתוח מעמיק של האתגרים, הבעיות, והמטרות של הפרויקט. מסמך האפיון מהווה תיאום ציפיות בינינו וכך נוצרת שקיפות מלאה לאורך תהליך הפיתוח.

2. תכנון מפת דרכים

קובעים נקודות הצגה של התהליך, מקימים תשתיות לפרויקט, אוספים את הכלים המתאימים ומתכוננים להתחלת פיתוח.

3. התנעת תהליכי פיתוח

פירוק משימות והקצאת לוחות זמנים, הקמת סביבות עבודה לפיתוח, קביעת לו"ז והתחלת פיתוח.

4. בדיקות והשקה

ביצוע בדיקות פונקציונליות על פי האפיון במכשירים ומערכות הפעלה שונות.
לאחר מכן יוצאים לסבב תיקונים שבסופו משיקים את הפרויקט ומעלים אותו לאוויר.

Contact us


This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.