פיתוח אפליקציות הוא אתגר מורכב. בין אם מדובר במתכנת שופיפיי שמנצל את הקלות והנוחות של מערכת זו או על מי שמפתח בכל כלי אחר. אך בשנים האחרונות, עם הפופולאריות הגואה של הסמארטפונים והטאבלטים, פיתוח האפליקציות הפך לחלק בלתי נפרד מנוף הפיתוח בכלל. גם עסקים יודעים שחלק ניכר מלקוחותיהם משתמש במכשירים כאלה ומעוניין לגשת באמצעותם לשירותים שונים. במקביל, התפתח שוק של ספקי שירותים מקצועיים אשר מתמחים בנושא זה. כך שהיום אפשר לקדם פרויקט של יצירת אפליקציה בזריזות וגם ברמה הגבוהה ביותר. מה עוד חשוב ומעניין לדעת על פיתוח אפליקציות? הינה כל המידע החשוב.
פיתוח אפליקציות בעידן 2024
פיתוח במערכת WEB
במונח מערכת ווב, מתכוונים פשוט לאתר אינטרנט סטנדרטי. זה אומר שמי שמשתמש בכך יפתח דפדפן בסמארטפון ויגלוש דרכו לאתר שהוקם בשבילכם.
פיתוח אפליקציה
בשונה מכך, אפליקציה שמפתחים בשבילכם היא דבר שהמשתמשים יורידו ויתקינו בטלפון הנייד שלהם. לאחר מכן, יוכלו להשתמש בה בעזרת האייקון שלה במכשיר שלהם.
הטכנולוגיות השימושיות היום לפיתוח אפליקציות:
אפליקציות היברידיות
אלה הן אפליקציות שנועדו לפעול על כל פלטפורמה שהיא. בפועל זה אומר שתי מערכות ההפעלה הנפוצות ביותר לסמארטפונים, שהן אנדרואיד ו-iOS.
אפליקציות נייטיב
אלה הן אפליקציות שפותחו ספציפית לפלטפורמה אחת מסוימת. התאמה זו מאפשרת לקבל את הביצועים הטובים ביותר ולנצל באופן מיטבי תכונות מיוחדות של המכשיר.
הגדרות אפיון לאפליקציה
כדי לפתח אפליקציה ברמה גבוהה, צריך לפנות למקצוענים המתמחים בכך כגון חברת WeDev. בתחילת הדרך תהיה פגישת ייעוץ ותיאום בין הלקוח לבין המפתחים. לאחר שיוגדרו היטב הדרישות מהאפליקציה, יהיה אפשר לגשת לאפיון יסודי ומפורט שלה. אך כאן חשוב לעצור רגע ולהדגיש – אפליקציה טובה היא כזו שעונה קודם כל על הדרישות העסקיות ממנה ורק מדרישות אלה נגזר האפיון הטכני. לא פעם, מי שיוזמים אפליקציה ורואים אותה בעיני רוחם, בכל זאת לא יודעים בדיוק מה הם רוצים. לעיתים מובילים את היוזמה כמה מנהלים או שותפים, אשר לא רואים את הדברים בדיוק אותו דבר. מכך נובעת חשיבותם הרבה של ייעוץ ממומחים שעוסקים בכך והקדשת די זמן לשלב הראשוני והחיוני של האפיון ברמה העסקית.
יציאה לדרך – לפיתוח
פיתוח תוכנה הוא דבר מורכב. חשוב להבין שהיבט זה מתבטא גם באפליקציות, אף שהן עשויות להראות כדבר פשוט מאוד, ולרוב הן אכן כאלה. אבל ככלל, יש תמיד מורכבות וכדי לתת לה מענה מיטבי המקצוענים עובדים על פי מתודולוגיות פיתוח מוכרות, אשר כבר הוכיחו את עצמן בשטח לאורך השנים.
אפשר להמחיש את המורכבות והאתגר בעזרת דוגמה של ממשק המשתמש. לכאורה, זהו היבט פשוט ביותר. יש להציג למשתמשי האפליקציה טקסטים ותמונות למיניהם, תפריטים שונים, כפתורים שונים ללחיצה וכדומה. אלמנטים שנשמעים לכולנו מוכרים ושגרתיים למדי. אך פרטי הצגתם עשויים לתת ביטוי לשיקולים רבים וחשובים מאוד. למשל דילמת מידת המורכבות – כמה שיותר פשוט בעין, כך קל יותר להתמצא. אך מרמת הפשטה מסוימת והלאה, מתקבל "גול עצמי" שמסבך את משתמשי האפליקציה. כל זאת ועוד נכלל בנושאים הרחבים של ממשק משתמש (UI - User Interface) והשפעתו על חוויית המשתמש (UX - User Experience). אלה היבטים שנלמדים כתחום מומחיות מיוחד ומפתחים חייבים להביא אותם בחשבון.
בסופו של הפיתוח ואף במהלכו, חייבים להביא בחשבון גם את היבט בדיקות התוכנה. שימוש בתוכנה חושף פעמים רבות "באגים" וטעויות. הרעיון בבדיקות הוא לחשוף ולתקן אותם, עוד לפני שהאפליקציה מגיעה למשתמשיה המיועדים. למעשה, בדיקות שמתבצעות במהלך הפיתוח עצמו, מאפשרות לזהות מקרים כאלה כמה שיותר מוקדם. האופן הראשוני שבו מתקבלת אפליקציה משפיע מאוד על המשך דרכה. הוא מתבטא בביקורות שאנשים כותבים והמלצות שהם נותנים עליה. לכן, מוטב להציג כבר מהשלב הראשון מוצר בשל ככל האפשר.
סיכום
כפי שראיתם, פיתוח אפליקציות הוא תהליך מקצועי שחשוב לבצע באופן שיטתי ומחושב. אם אתם זקוקים לכך, פנו למקצוענים מנוסים וכך תדעו שהדברים מבוצעים באופן היסודי וגם האיכותי ביותר. בעבודה עם חברת WeDev תוכלו להשיג בדיוק את האפליקציה שחשבתם עליה ואולי יותר מכך.